Bamboe toepassingen

Bamboe kent talloze toepassingen

Bamboe wordt wereldwijd ingezet en veelzijdig toegepast
Bamboe wordt verwerkt op meerdere manieren. Het merendeel van de bamboe-stammen wordt gespleten waarna de schil verwijderd wordt. De strips die hieruit overblijven zijn van nature lichtgeel. Door de strips te stomen of koken worden deze lichtbruin. Na behandeling en droging zijn de bamboe-strips klaar om verwerkt te worden tot halffabricaat of eindproduct. Ook wordt bamboe wereldwijd als origineel product toegepast. Denk daarbij aan hekken, wanden, meubilair en talloze andere toepassingen. Hieronder lees je meer over de basisbewerkingen en toepassingen van bamboe.

De ontwikkeling van de bamboe-industrie

De laatste decennia is de bamboe-industrie sterk geëvolueerd
Bamboe neemt in de geschiedenis en cultuur van veel Aziatische landen een prominente plek in. Toch heeft de ontwikkeling van bamboe als grondstof voor vele productsoorten en -toepassingen pas de laatste decennia een enorme vlucht genomen. Dit met name in China. Aan de bakermat van de meest recente ontwikkelingen en innovaties staan de volgende vier verwerkingsmethodes van bamboe.

Offerte aanvragen

Plat geperste bamboe

Bij plat geperst bamboe zijn de gezaagde stroken horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd
Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboestructuur (knopen) duidelijk zichtbaar is.

Overdwars geperste bamboe

Bij overdwars geperst bamboe worden de stroken verticaal naast elkaar geplaatst en verlijmd
Hierdoor ontstaat een fijn lijnenpatroon waarin de bamboestructuur (knopen) subtiel zichtbaar is.

Versterkte en flexibel geperst bamboe

De bamboestroken worden onderling verbonden via een flexibele gaas-onderlaag
Hierdoor ontstaat een sterk en flexibel toepasbaar materiaal met een breed lijnenpatroon waarin de originele bamboestructuur (knopen) duidelijk herkenbaar is.

Zeer dicht geperste bamboe

De bamboe stroken worden onder hoge druk samengeperst en verlijmd
Hierdoor ontstaat een product dat harder is dan de beste tropische hardhoutsoorten. De lijst met toepassingsmogelijkheden voor dit materiaal is nagenoeg eindeloos.

Toepassingen bamboe blijven toenemen

Wat hierboven beschreven is, betreft de grofmazige verwerking van bamboe
Omdat het product bamboe een passend antwoord biedt op de toenemende vraag naar (bouw)grondstoffen wereldwijd is de ontwikkeling van bamboe-producten en producttoepassingen in een stroomversnelling gekomen. Dit vooral in Azië en met name in China.

Het leveringspakket van Bamboe voor Buiten

Bamboe voor Buiten is specialist in:

Als partner van Dasso beschikken wij over de meest innovatieve bamboe producten
Dasso (global innovator of Bamboo Products) past de modernste verwerkingsmethodes en de meest innovatieve en bewezen technieken toe. Hierdoor kunnen wij als ‘Bamboe voor Buiten’ beschikken over alle door Dasso gevoerde bamboe producten.

Contact opnemen?

Bamboe voor Buiten groeit net als bamboe razendsnel! Hoewel snelle groei geen doel is, ervaren wij alle belangstelling als geweldig.
Dit geeft ons de energie én het vertrouwen om onze droom verder uit te bouwen: Bamboe is een fantastisch en duurzaam (bouw)materiaal. Bamboe kan helpen onze wereld en die van onze kinderen te verbeteren! Het is het streven van Bamboe voor Buiten om hieraan een zekere bijdrage te leveren.
Copyright © Bamboe voor Buiten
Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram