Bamboe duurzaam

Bamboe is duurzaam in meerdere opzichten

Bamboe vernieuwt zichzelf, groeit waanzinnig snel en gaat zeer lang mee

Bamboe als product of uit bamboe gemaakte producten gaan zeer lang mee. Dit zeker op basis van de moderne productietechnieken en conserveringsmethodes. Dit alleen al maakt bamboe tot een duurzame en verantwoorde materiaalsoort. Dan is er nog de ongekend snelle groeiwijze van bamboe en het feit dat bamboe zich als grassoort continu vernieuwt. 

Duurzaam bouwen? Werk met bamboe!

Bamboe wordt in toenemende mate toegepast ook in de bouw
Steeds meer architecten, meubelfabrikanten en andere aan de bouw gerelateerde organisaties ontdekken de voordelen en het duurzame karakter van bamboe. Bamboe voor Buiten levert diverse bamboe producten en bamboe materialen.

Bamboe als hét alternatief voor hardhout

Bamboe groeit zeer snel, is zeer sterk en gaat lang mee
De snelst groeiende bamboerassen groeien tot wel 125 cm. per dag! De meeste soorten hardhout hebben vijf jaar nodig heeft om diezelfde groei te bereiken. Daarnaast is bamboe een grassoort die doorgroeit na het oogsten, net als gras. Vervolgens is bamboe buitengewoon sterk. In diverse producttoepassingen zelfs sterker dan aluminium. Last but not least waarborgt bewerkt bamboe een lange levensduur en kan verwerkt worden tot nieuw product.

Bamboe is de toekomst!

Bamboe is een grassoort die 30 mr. hoog kan worden met een doorsnee tot 30 cm
Bamboeblad neemt CO2 (stikstof) op en zet dit om in zuurstof.  Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat bamboe de ideale vervanger is voor hardhout en dé wereldwijde oplossing voor ontbossing en vernietiging van tropisch regenwoud.

Meer weten over onze producten en materialen? Bel of mail

Onze bamboe producten

Onze bamboe materialen

  • DassoCTECH
  • DassoXTR
  • DassoELEMENTS
  • DassoVLOEREN
Bekijk voorbeelden

Bamboe voor Buiten groeit net als bamboe razendsnel! Hoewel snelle groei geen doel is, ervaren wij alle belangstelling als geweldig.
Dit geeft ons de energie én het vertrouwen om onze droom verder uit te bouwen: Bamboe is een fantastisch en duurzaam (bouw)materiaal. Bamboe kan helpen onze wereld en die van onze kinderen te verbeteren! Het is het streven van Bamboe voor Buiten om hieraan een zekere bijdrage te leveren.
Copyright © Bamboe voor Buiten
Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram